dimecres, 3 de febrer del 2010

Viure a Llançà


Llançà, un petit poble costaner a la Costa Brava situat al nord del Cap de Creus, és un lloc preciós per a passar uns dies descansant, gaudint de la platja i el sol o, perquè no, quedar-s'hi per viure a Llançà.

Llançà, té aproximadament 5.000 habitants i una superfície de 28.625 Km. En les últimes dècades ha esdevingut un punt turístic important en la costa catalana degut a les seves nombroses platges i cales i restes arqueològiques.

Llançà ha estat poblat des de temps immemorables, com demostren el Dolmen del Puig d'Esquers i la Tomba del Abat.

Durant la Segona Guerra Púnica hi van desenvarcar les tropes romanes, a Empúries i Deciana(Llançà) per tallar els subministres a l'exercit dirigit per Anníbal Barca dominador d'Itàlia, començant la invasió de la Península Ibèrica i al mateix moment l'Imperi Romà.

Al 862 el poble va ser abandonat i traslladat més a l'interior, actualment a la zona de la vila, però a prop de la costa per evitar els atacs dels pirates sarraïns.

L'any 1344 el poble va servir de presó pel comte Ramon Berenguer l d'Empúries que hi va empresonar cavallers del Rosselló partidaris al rei d'Aragó Pere el Cerimoniós.

La capella del port va ser construïda l'any 1692 a causa d'un naufragi.

Gràcies a la producció i exportació d'oli i vi la seva economia es va desenvolupar durant el segle XVIII(18). Es construeix l'església de sant Miquel i el poble s'urbanitza al seu voltant on la gent s'hi estableix per viure a Llançà.

Fins els anys 60, quan arriben els primers turistes, el port solament tenia alguna barracada de pescadors.

El poble va ser proclamat ciutat pubilla de la sardana l'any 1991.

Si no sabeu on establir-vos aneu a viure a Llançà, un poble ple d'història i entranyable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us ha agradat ja ho sabeu, no us talleu
comenteu!

 
footer